donderdag 15 juli 2010

Minikrediet zonder BKR

Het minikrediet, of flitskrediet, is ongetwijfeld één van de snelste leenvormen die u kunt kiezen. De geleende bedragen zijn laag. Officieel ligt de grens voor een dergelijke lening op 1000 euro maar de meeste kredietverstrekkers bieden minikredieten tot 750 euro aan. Onder de 1000 euro zijn aanbieders niet verplicht het BKR te raadplegen, waardoor het afsluiten van de lening snel tot stand kan komen. Sommige aanbieders beloven zelfs binnen tien minuten geld op uw rekening te storten!

Voordelen minikrediet

Zoals gezegd kan een minikrediet snel, en zonder BKR-toetsing, afgesloten worden. Voor veel huishoudens is het dan ook de ideale redding wanneer de wasmachine het plotseling begeeft, de auto naar de garage moet of wanneer er een onverwachte rekening op de mat valt.

Nadelen minikrediet

Voor deze snelle vorm van lenen moet doorgaans wel een hoog percentage betaald worden. Een rente van 20 procent is eerder regel dan uitzondering. Bovendien is de aflossingsperiode erg kort en zijn de leenvoorwaarden lang niet altijd gunstig.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een minikrediet?

Het is, net als bij iedere kredietaanvraag overigens, belangrijk dat u de tijd neemt om de juiste keuze te maken. Vooral bij minikredieten moet u aandacht besteden aan de leenvoorwaarden. Zorg dat u ook echt in staat bent binnen de gestelde termijn de lening af te lossen. Anders kunt u tegen hoge boetes, extra administratiekosten en verhoogde percentages aanlopen.